Skip to content

Press release -

Blueair stärker sin globala marknadsföring för att bemöta den växande oron över kvaliteten på inomhusluft

15 juli, 2015, Stockholm – Den globala luftreningsmarknaden spås växa med upp till 14 procent till 2020, och därför arbetar inomhusluftrenartillverkaren Blueair aggressivt för att stärka sin marknadsföringsledning. Annika Waller har utnämnts till Blueairs första globala Chief Marketing Officer.

– Blueair har ett utmärkt rykte som internationell marknadsledare på inomhusluftrening och vunnit många utmärkelser för teknologi och design, och räknas i dag som ett av de snabbast växande företagen i hemlandet Sverige, säger Bengt Rittri, grundare och vd för Blueair.

– Vi har flera miljoner nöjda kunder i över 50 länder, men vi tänker inte luta oss tillbaka. I stället fokuserar vi på att skapa en marknadsföringsledning som fokuserar på produktkvaliteten, förbättrar vår service ytterligare samt letar möjligheter att utvidga till nya marknader.

Annika Waller blir medlem av Blueair Executive Committee som rapporterar direkt till Rittri, och ansvarar för alla aspekter av varumärket, marknadsföring och kommunikation inom Blueair globalt. Hennes uppgift är att leda varumärkets pågående internationella tillväxt och förbättra den globala varumärkesgruppen.

– Jag är mycket glad att vi kunnat anlita någon med Annikas erfarenhet till denna nya och viktiga uppgift att utvidga varumärkets styrka och räckvidd. Genom att skapa denna position skickar vi ett tydligt budskap om hur vi vill göra våra affärer i framtiden och befäster vår avsikt att göra Blueair till världens främsta luftreningsföretag, säger Bengt Rittri.

Waller intar sin nya roll på Blueair med många års erfarenhet i bagaget, bland annat nu senast som marknadsföringsansvarig på Blueair China. Tidigare har hon haft en lysande 25-årig karriär på ett världsledande vitvaruföretag, med en strategisk blandning roller inom marknadsföring, kundkontakt, affärsstrategi och innovations- och processledning.

– Just nu är det mycket spännande att jobba med Blueair, ett fantastiskt varumärke som når kunder i alla 50 marknader där det har närvaro. Blueairs strategi och vision är tydliga, vi har ett fantastiskt varumärke och jag ser fram emot att spela en stor roll i att göra våra kunder till branschens nöjdaste, säger Annika Waller.

Subjects

Categories


Sold in over 50 countries around the world, Blueair delivers home and office users more clean indoor air for enhanced user health and wellbeing faster than any competing air purifier thanks to its commitment to quality, energy efficiency and environmental care. A Blueair air purifier works efficiently, silently to remove 99.97% of allergens, asthma triggers, viruses, bacteria and other airborne pollutants.

Press contacts

Sara Alsén

Sara Alsén

Press contact Chief Purpose Officer Communications & Sustainable Business +46(0)761107057