Skip to content
Blueair välkomnar klimatavtalet i Paris, men mer fokus behövs på hur man skapar säkrare inomhusmiljöer

Press release -

Blueair välkomnar klimatavtalet i Paris, men mer fokus behövs på hur man skapar säkrare inomhusmiljöer

Stockholm, Sverige, 14 december 2015 – Klimatavtalet som tecknades i Paris är ett positivt steg mot en grönare och mer hälsosam global framtid, säger Blueair, världens ledande företag inom mobil luftreningsteknologi för inomhusmiljöer.

”Parisavtalet är en vändpunkt i det gemensamma arbetet för att bekämpa den globala uppvärmningen” säger Bengt Rittri, grundare och vd på Blueair. Han hoppas att avtalet kan bidra till en ökad medvetenhet om luftföroreningar inomhus, vilka många gånger är värre än i utomhusluft och har kopplats till ett ökat antal fall av astma, KOL, Alzheimers och andra sjukdomar.

Bengt Rittri visar på en aktuell intervju i Forbes Magazine där den danska statsvetaren, miljörättsaktivisten och författaren Bjørn Lomborg påpekar att fossila bränslen får en stor del av skulden för de luftföroreningar som årligen kostar runt 7 miljoner människor livet. Men en majoritet av dödsfallen beror faktiskt på luftföroreningar inomhus, som uppstår när förnybar energi bränns i folks hem.

”Fler bevis på hälsoriskerna med dålig inomhusluft presenterades tidigare i år i en studie av forskare vid Tsinghuauniversitetet i den kinesiska huvudstaden Peking. Den slår fast att upp till 80 % av de skadliga PM2,5 som andas in av Pekingborna kommer från hem- och kontorsmiljöer snarare än utomhusluften”, sade Rittri.

Blueairs vd visar också på en annan aktuell studie från Kina, publicerad av the Journal of the American College of Cardiology, som avfärdar möjligheten att söka skydd inomhus för att undvika luftföroreningar. Forskare vid det prestigefyllda Shanghai Fudan-universitetet har kommit fram till att farorna med höga ansamlingar av PM2,5 knappt reduceras av att stänga dörrar och fönster, men att användningen av luftrenare ”effektivt reducerar” mängden luftburna partiklar i inomhusluften, vilket leder till förbättrad hjärt- och lungfunktion.

”Blueair grundades på principen att alla har rätt att andas ren luft. Vi måste anstränga oss för att åtgärda de globala klimatförändringarna, men samtidigt måste vi förstå vad vi redan nu kan göra för att skapa en säkrare och mer beboelig inomhusmiljö för framtida generationer”, säger Bengt Rittri.

För mer information, kontakta

David Noble
PR & Communication
T. +44 7785 302 694
E. david.noble@blueair.se

Subjects

Tags


Sold in some 64 countries around the world, Blueair delivers home and office users more clean indoor air for enhanced user health and wellbeing faster than any competing air purifier thanks to its commitment to quality, energy efficiency and environmental care. A Blueair air purifier works efficiently, silently to remove 99.97% of allergens, asthma triggers, viruses, bacteria and other airborne pollutants.

Press contacts

Sara Alsén

Sara Alsén

Press contact Chief Purpose Officer Communications & Sustainable Business +46(0)761107057