Skip to content
Blueairs luftrenare i topp hos konsumenter när Kinas "Black Friday"-shopping slår försäljningsrekord online

Press release -

Blueairs luftrenare i topp hos konsumenter när Kinas "Black Friday"-shopping slår försäljningsrekord online

Stockholm, Sverige, 12 november 2015 – Den kinesiska konsumtionskraften fick Blueairs luftrenare att slå nya försäljningsrekord i Kina bland onlinekunder den 11 november, under Kinas motsvarighet till "Black Friday". Den gigantiska återförsäljaren Alibaba, som lanserat datumet som Kinas största shoppingdag för singlar, sålde varor för motsvarande 14,3 miljarder dollar.

"Med försäljning sju gånger högre än fjolårets "Singles Day" toppade Blueair kategorin för luftrenare i år, både på viktiga JD.com och på Tmalls onlineplattformar. Det är spännande att se så många kinesiska kunder, från Shanghai till provinserna i Liaoning och Heilongjiang, dra nytta av våra skräddarsydda erbjudanden för att investera i hälsa och välmående genom att köpa en luftrenare för inomhusbruk från Blueair", säger Sam Li, Head of Blueair China Operations.

Sam Li sade att Blueair under dagen satte rekord i att vinna marknadsdelar, vilket understryker bolagets starka varumärke och servicenivå.

Blueairs grundare och VD Bengt Rittri sade att Blueairs onlineförsäljning visar hur det svenska luftrenarföretaget vunnit både hjärtan och hjärnor hos kinesiska konsumenter, som söker fungerande lösningar för att bekämpa hälsoeffekterna av luftföroreningar.

"Folk vet att hur mycket vi än försöker motverka luftföroreningar idag, så kommer det att ta årtionden innan vi ser faktiska förbättringar. Den enda lösningen är att skapa säkra miljöer inuti våra hem och på våra arbetsplatser genom att använda effektiva luftrenare för att leverera renare och hälsosammare luft", säger Bengt Rittri.

Blueairs filial i Kina, som nyligen firade tio år, får tusentals kunder via onlineplattformar som JD.com och Alibabas Tmall. Studier visar att Blueair har blivit det mest betrodda varumärket inom luftrening i Kina tack vare sina högpresterade luftrenare, sin produktionskvalitet och sin ärliga marknadsföring.

"Blueairs produkter säljs i över 600 butiker i Kina och hjälper kinesiska konsumenter att fatta rätt beslut på en marknad där många konkurrenter överdriver sina produkters prestanda. Vi är väldigt nöjda med vår försäljning den 11 november, men de stora vinnarna är kunderna som har gjort valet att skaffa en hälsosammare hemmamiljö som är fri från luftföroreningar tack vare Blueairs produkter", sade Sam Li.

För mer information, kontakta:

International

David Noble,

Blueair International PR Communications Manager

T: +44 7785 302 694

E. david.noble@blueair.se

Subjects

Categories


Om Blueair
Blueairs produkter säljs i över 60 länder och levererar renare inomhusluft till hem och kontor för bättre hälsa och välmående snabbare än någon annan luftrenare, tack vare hängivenhet till kvalitet, energieffektivitet och miljövård. Blueairs luftrenare arbetar tyst och effektivt för att ta bort 99,97 % av allergener, astmautlösare, virus, bakterier och andra luftburna föroreningar.

Press contacts

Sara Alsén

Sara Alsén

Press contact Chief Purpose Officer Communications & Sustainable Business +46(0)761107057